Speciaal Onderwijs

Speciaal onderwijs is regionaal geori├źnteerd. Dat wil zeggen dat de leerlingen van een school uit meerdere omliggende gemeenten komen. Tijdens en na school wordt er gesport.

Er zijn veel verenigingen die sportactiviteiten aanbieden voor kinderen en jongeren met een beperking maar het lastig vinden om hen te bereiken. Vandaar dat de lokale sportcoaches samen met de vakleerkrachten gymnastiek op de scholen willen helpen zoeken naar een passend sportaanbod in de eigen gemeente of buurt.

Passend onderwijs:
Passend onderwijs vindt dat scholen verantwoordelijk zijn om een goede onderwijsplek te bieden voor alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, ook het vinden van passend sportaanbod is hierbij van belang.

Motorisch Remedial Teaching:
Kinderen met een bewegingsachterstand kunnen door middel van gericht te oefenen opnieuw plezier krijgen in sporten en bewegen.

Club Extra:
Club Extra is een beweeggroep voor kinderen met een motorische achterstand. Het doel van Club Extra is plezier krijgen in bewegen door de bewegingsachterstand te verkleinen. Zo kunnen de kinderen na verloop van tijd aan sluiten bij een reguliere sportvereniging.