Wordt Ruud Poppelaars het Uniek Sporttalent 2017?

Friday 06 October 2017

Vanaf 1 oktober jl. is de verkiezing Uniek Sporttalent van start. De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een zoektocht naar de breedtesporter met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken of iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Er kan vanaf 1 oktober gestemd worden op de sporttalenten. De deelnemers gaan de strijd aan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen. Elke deelnemer wil natuurlijk kans maken op een plek in de finale. Via http://www.unieksporten.nl/sporttalent kan er genomineerd en gestemd worden.

Om in aanmerking te komen voor de prijs, wordt gekeken naar aspecten als doorzettingsvermogen, lef en inspiratie. Namens atletiekvereniging Spado is Ruud Poppelaars voorgedragen.

Ruud is al vroeg begonnen met paardrijden op 13-jarige leeftijd. Twaalf jaar heeft Ruud dit gedaan (1985 tot 1997). In december 1994 is Ruud begonnen met zwemmen, wat hij nog steeds doet bij zwem- en polovereniging de Krabben. Vervolgens is Ruud in 1999 begonnen met atletiek, heeft in 2003 2 Nederlandse Records gehaald categorie T/F 36 (spastic). In 2013 behaalde Ruud het nederlands record op de 5 kilometer. Dit record staat nog steeds. Omdat het lichamelijk moeilijker was om te blijven hardlopen is Ruud sinds mei 2017 begonnen met RaceRunning. Hiermee heeft hij ook al in 2017 weer drie wedstrijden gedaan. Tevens gaat Ruud iedere week naar de fitness.

Ruud woont in Bergen op Zoom en wil je hem steunen, ga dan naar http://www.unieksporten.nl/sporttalent om op hem te stemmen.