ZA 9 Sept - Fieldlab Aangepast Sporten op de informatiemarkt

Monday 07 August 2017


Tijdens de dag voor aangepast sporten op zaterdag 9 september is er een informatiemarkt waaraan door minimaal vijftien verschillende organisaties wordt deelgenomen. Zo is het Rijks aanwezig om potentieel paralympisch talent te werven voor de LOOT-school en zijn ook S&L en SDW aanwezig.

Naast een aantal sportverenigingen is ook de de Fitfabriek met de buurtsportcoaches van de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen, Tholen Bergen op Zoom duidelijk zichtbaar. Een andersoortige club is het ‘Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten (FAS)’ van Libra Revalidatie & Audiologie uit Eindhoven. Het Fieldlab is een platform voor innovatie en onderzoek op het gebied van aangepast bewegen en sporten. Bedrijven, kenniscentra (zoals de TU Eindhoven), maar ook sportbonden, werken hier met ons samen aan innovaties op het gebied van bewegen en sport voor mensen met een functionele beperking.

Tijdens de dag van aangepast sporten houdt het Fieldlab demonstraties om te laten zien hoe techniek kan helpen. Voor meer info kan je kijken op https://www.youtube.com/watch?v=fVVPX0ubVjY