Ster ZLM Toer: Uniek op de fiets

Wednesday 10 May 2017


Op zondag 18 juni zal de ZLM toer in Oss plaatsvinden. Rondom deze wedstrijd organiseert Stichting Sport Expertise Centrum diverse tours variërend van 5 tot 60 km. Er kan o.a. worden meegedaan op een tandem, handbike, stadsfiets en wielrenfiets (voor alle afstanden), of op een driewieler of duofiets voor de 5 of 20 km toertocht. Ook is er een leuke theatervoorstelling en zijn er de hele dag workshops en clinics in het thema van 'wieler- en fietssporten'. Tot slot is er een Meet & Greet met een bekende (ex)profwielrenner.

Het programma is geschikt voor mensen met een lichamelijke, visuele, auditieve, psychische, gedragsmatige, chronische of verstandelijke beperking van 6-86 jaar.
Elk onderdeel is gericht op een andere leeftijdsgroep, dus kijk vooral wat u het leukste lijkt. Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u een (aangepaste) fiets wenst te huren, of u vervoer nodig heeft van en naar het evenement én of u extra begeleiding wenst. Er rijden bussen uit diverse regio’s van Brabant en er is begeleiding op station Oss vanuit onze organisatie om u op te vangen als u met de trein komt.

Kosten 
- De kosten voor het programma zijn 5 euro per persoon. U kunt meedoen aan zoveel onderdelen als u wilt zonder meerkosten. Deze prijs is inclusief een herinneringsgeschenk, een flesje water en een tussendoortje.
- Indien u vervoer vanuit de organisatie nodig heeft vanuit een andere regio, dan halen en brengen wij u met een bus voor 5 euro p.p. Komt u met de trein naar Oss, dan halen wij u daar gratis op. 
- Wilt u van ons een (aangepaste) fiets lenen? Dan kunt u ook dit aangeven bij de inschrijving. Voor 5 euro huurt u de hele dag een fiets.

U kunt zich tot 1 juni inschrijven voor een of meer van de volgende onderdelen.

 1. 5 km groepstocht
  U kunt hieraan meedoen op elke soort fiets, zoals een duobike, handbike, stadfiets of tandem. Er is geen minimale snelheid aan verbonden en we fietsen als groep bij elkaar met een begeleider vanuit de organisatie.
 2. 20 km ZLM routetochtOp de bestaande route van de profs fietsen we de kleine lus van iets minder dan 20 km. De minimale snelheid om hieraan deel te nemen is 10 km/h en u moet een uur lang kunnen fietsen. U kunt op elke soort fiets deelnemen, zoals een duobike, handbike, stadfiets of tandem. We maken een kopgroep en een peletongroep. Fietst u met een minimum snelheid van 20-25 km/h en houdt u dat een uur vol, schrijf u dan in voor de kopgroep.
 3. 40 (of 60 km) toertochtIn de omgeving van het prachtige Maasland is er door de Trim & Tourclub een prachtige route uitgestippeld van 40 km. Deze route wordt ook door ervaren wielrenners begeleid. Wilt u op deze zondag graag 60 km fietsen, schrijf u dan in voor de kopgroep van de 20 km én deze 40 km toertocht. U kunt aan deze toertocht deelnemen op een tandem, handbike, stadfiets of wielrenfiets, mits u ten minst met een snelheid van 20-25 km/h fietst
 4. BMX clinicZin om over obstakels en hobbels te rijden op een kleine stuntbike, dan is BMX een leuke clinic om te volgen. Heeft u een fysieke beperking, dan kunt u aan deze clinic niet deelnemen.
 5. Slow BikingWie kan het langste balanceren op een fiets en zo min mogelijk vooruit gaan? We maken hier een wedstrijd van met veel spektakel, muziek en een presentator.
  Heeft u een fysieke beperking, dan kunt u aan deze clinic niet deelnemen.
 6. Spinning/WielerworkoutWe maken een leuke combinatie van oefeningen waarmee je fysiek sterker wordt, in conditie komt of je coördinatie verbeterd. Deze clinic is voor iedereen door de differentiatie goed te volgen.
 7. Carrousel: Try out diverse aangepaste en unieke fietsen Zou u graag eens willen proberen hoe het is om op een handbike, tandem, driewieler of duobike te fietsen? Dan kunt u dit vandaag testen. We geven advies en kunnen een stuk gaan fietsen op een aangepaste fiets die voor u geschikt is.
 8. Carrousel: Sport en spellenronde van ‘Fietsattracties’ Tijdens de Fietsattractiecarrousel gaan we kijken wie er op een hobbelfiets kan blijven zitten, wie zo hard kan trappen dat er water uit de fiets komt en nog veel meer leuke spellen in het thema ‘fietsen’. Er kan met dit onderdeel ook meegedaan worden in kleine groepjes of individueel en er is aparte begeleiding aanwezig.
 9. Meet & Greet met een bekende (ex)profwielrenner Wil jij face to face staan met een bekende (ex)profwielrenner? Je kan tijdens de meet & greet al je vragen stellen, maar ook een handtekening vragen!
 10. Theatershow Bike Brothers ‘Lang leve de fiets’De Bike Brothers geven een super leuke theatershow. Deze show is zowel leuk voor gezinnen als voor kinderen. Daarnaast is de show voor volwassenen met een verstandelijke beperking ook erg leuk.
 11. Creatieve workshops ‘Bolletjes trui en Vouwfiets’ Even genoeg gesport tijdens de andere onderdelen? Je kan tijdens de Creatieve workshop mooie en leuke knutselwerken maken. Zo ontwerp je de mooiste bolletjes trui, maak je een minifietsje en nog veel meer!

  Inschrijven voor het programma kan hier!

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diana Derkx via diana@sportinoss.nl of 0412-631039.